Як підвищити продуктивність Cyberpunk 2077 на процесорах AMD Ryzen – інструкція

АльфаКомп

Дізнайтеся, як оптимізувати продуктивність гри Cyberpunk 2077 на процесорах AMD Ryzen. У цій статті представлена докладна інструкція, що включає ефективні поради та рекомендації для підвищення швидкості роботи гри та забезпечення плавного ігрового процесу.

Довгоочікуваний вихід гри Cyberpunk 2077 був затьмарений суттєвими багами та недостатньою оптимізацією під певні пристрої. Наприклад, неігрові персонажі, керовані програмним забезпеченням і непідконтрольні геймеру, можуть провалюватися в текстури, злітати, періодично зникати з кадру. І якщо на потужних ігрових ПК, зібраних на базі процесора Intel все більш-менш можна грати, то на консолях і комп'ютерах з процесорами Amd Ryzen справи сумніші. Через це багато користувачів повертають покупку до магазинів, тому що не знають, як виправити ситуацію.

Ми постаралися розібратися в цьому питанні і пропонуємо кілька варіантів підвищення продуктивності заліза у грі, яке вирішується програмним способом. Обов'язково дочитайте статтю до кінця - зможете насолодитися новинкою за стабільного FPS.

У чому причина поганої оптимізації Кіберпанк 2077 під процесори АМД

Для початку розглянемо для Cyberpunk 2077 системні вимоги, встановлені розробником. Параметри, що рекомендуються, виглядають так:

  • процесор - Intel i7-4790 / AMD Ryzen 5 3600;
  • ОЗУ - 16 Gb;
  • відеоадаптер - Nvidia RTX 2080 / AMD RX 6800 XT;
  • операційна система - 64-розрядна Windows 10;
  • жорсткий диск — тип SSD об'ємом 70 ГБ.

Мінімальна конфігурація трохи нижче, але на ній ви навряд чи навіть запустите гру. Якщо ваш ІГРОВИЙ комп'ютер не дотягує до цих показників, ви можете на нашому сайті б/в комплектуючих підібрати залізо. Наші інженери ретельно тестують кожен компонент під важкими навантаженнями, тому ми даємо гарантію на всі комплектуючі системи окремо та комплексний набір.

Ми підійшли до головного питання - чому неприємності з оптимізацією торкнулися мікрочипів АМД лінійки Ryzen, у той час, коли для Інтела все пройшло цілком успішно. Річ у тому, що гра використовує лише фізичні ядра, ігноруючи логічні. У зв'язку з цим багатопоточність недоступна. Наприклад, якщо на вашому AMD є 6 реальних ядер та 12 потоків, то програма побачить лише фізичні ядра ЦП. З чим пов'язаний такий недогляд програмістів, з'ясовується, а поки що ентузіасти намагаються знайти вирішення цієї проблеми, щоб налаштувати геймінг максимально комфортно.

До речі, компанія CD Projekt RED вже відреагувала на масові скарги користувачів. Зараз активно викладаються оновлення та одразу ж запускаються в роботу. Адміністрація вибачилася, обіцяючи випустити глобальний патч з коригуваннями та виправленнями помилок.

Взаємодія Cyberpunk 2077 з багатопотоковими процесорами

Ситуація з АМД, що виникла, стала темою для різних припущень користувачів, з'ясуваннями, з чим пов'язані труднощі в грі. Адже у деяких геймерів вона взагалі не запускається чи вилітає після завантаження. Існує маса версій, але стає зрозуміло — Кіберпанк ретельно перевіряє систему на відповідність своїм вимогам, виявляючи фізичні та логічні ядра.

З боку виробника АМД процесорів, а саме, лінійки FX, були свого часу вказані некоректні відомості про реальну кількість ядер і потоків, вводячи покупців в оману. Так, 4-ядерний процесор із вісьмома потоками розпізнавався програмами як восьмиядерний, що насправді не відповідало дійсності. Проблема в лінійці ryzen була усунена, але Кіберпанк 2077 веде підрахунок за старим методом, використовуючи застарілий фрагмент коду для розрахунку потоків.

Цим пояснюється погана оптимізація саме на чіпах цього виробника, в ЦП Intel враховуються всі ядра та потоки.

Підвищуємо продуктивність Кіберпанку пристроях з процесорами Ryzen: покрокове керівництво

Залишивши питання про причини, розглянемо рішення, яке перевірено на практиці багатьма геймерами та дає приріст продуктивності на 10-20%. Повернути багатопоточність можна, виконуючи послідовність дій:

  1. Завантажити HEX редактор HxD з офіційного сайту – це безкоштовна програма.
  2. Запустити шістнадцятковий редактор і відкрити файл .exe з папки гри. Рекомендуємо зробити копію файлу та зберегти окремо. Це допоможе відновити гру, якщо щось піде не так або будуть допущені помилки під час виконання інструкції.
  3. Знайти рядок 75 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08. Зробити це просто за допомогою комбінації Ctrl+F.
  4. Замінити на інший варіант EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9. 08. По суті він відрізняється лише першими двома символами.
  5. Зберегти зміни в документі та перезапустити гру.

Це ефективний метод, що дозволяє запустити технологію SMT, яка була недоступна. Метод розроблений лише під мікрочипиАМД, не варто експериментувати з іншими модифікаціями. Всі дії ви виконуєте на свій ризик, якщо не відчуваєте впевненості у власних силах, краще дочекатися фіксів від розробників Кіберпанк.

Ми не рекомендуємо використовувати сумнівні джерела, які публікують різні моди та зміни програмного коду, які не довели своєї ефективності. Це невиправданий ризик, який може спричинити серйозні наслідки.

Бонус-рекомендація щодо налаштування графічних параметрів

Правильний підхід до графічних налаштувань допоможе посилити оптимізацію Кіберпанк не тільки на процесорах ryzen, а й іншому залозі. Перш ніж розпочинати безпосередньо параметри, необхідно протестувати пресети, які підготували розробники. За стандартом їх налічується чотири: низький, середній, високий та ультра. Найчастіше задані показники задовольняють вимоги користувачів.

Але якщо ви хочете максимально підлаштувати ігровий процес під можливості свого пристрою, можна використати ручний метод.

Усього є трохи більше 20 параметрів графіки, що відповідають за різні показники. Розібравшись із тонкощами налаштувань. можна зменшити навантаження на систему, зберігши у своїй високу якість картинки. Зверніть увагу на такі пункти:

  • відображення;
  • тіні;
  • підбір оптимального пакета налаштувань DLSS;
  • дальність промальовування;
  • контактні тіні та щільність натовпу.

Грамотна організація ігрового процесу допоможе отримати максимум задоволення від хіта 2020 року - Кіберпанк 2077.