Як переключити режим Legacy – UEFI на комп'ютері Fujitsu P556

АльфаКомп

Fujitsu P556 - це настільний комп'ютер, який підтримує два режими завантаження: Legacy (BIOS) та UEFI (EFI). Режим Legacy - це старий спосіб завантаження комп'ютера, який використовує BIOS (базову систему вводу-виводу). Режим UEFI - це новий спосіб завантаження комп'ютера, який використовує UEFI (уніфікований інтерфейс прошивки, що розширюється). Режим UEFI має низку переваг перед режимом Legacy, таких як:

  • Підтримка жорстких дисків ємністю понад 2 ТБ.
  • Швидше та безпечніше завантаження операційної системи.
  • Більше можливостей для налаштування та керування завантаженням.

У цій статті ми розповімо вам, як переключити режим Legacy - UEFI на комп'ютері Fujitsu P556, а також які особливості та обмеження має кожен режим.

Як дізнатися, в якому режимі завантажується ваш комп'ютер і як переключити режим Legacy - UEFI

Щоб дізнатися, в якому режимі завантажується ваш комп'ютер і як переключити на ньому режим Legacy - UEFI, ви можете використовувати наступний спосіб:

  1. Ввійти в налаштування BIOS. Для цього ви повинні натиснути клавішу F2, коли з'явиться логотип Fujitsu. 
    Вікно BIOS на комп'ютері Fujitsu P556
    Вікно BIOS на комп'ютері Fujitsu P556
  2. У меню BIOS ви повинні знайти пункт, який відповідає за режим завантаження Legacy - UEFI. Зазвичай у вкладці "Advanced" потрібно знайти пункт "CSM Configuration" і відкрити його. 
    Вкладка “Advanced” в BIOS
    Вкладка “Advanced” у BIOS на комп'ютері Fujitsu P556
  3. Якщо пункт “Launch CSM” встановлено на “Disabled”, це означає, що ваш комп'ютер завантажується в режимі Legacy. Якщо цей пункт встановлений у значення “Enabled” і у пункті “Boot option filter” стоїть значення “UEFI”, це означає, що комп'ютер завантажується як UEFI.
    Пункт “CSM Configuration” у BIOS
    Пункт “CSM Configuration” в BIOS на комп'ютері Fujitsu P556
  4. У пункті “Boot option filter” можна самому виставити обидва режими або один певний. Таким чином ви можете виставити той режим, який вам потрібен.
  5. Пункт "Launch PXE OpROM Policy" - це спеціальне середовище для встановлення або завантаження системи в BIOS з використанням тільки мережевої карти. Зв'язок між комп'ютерами здійснюється за протоколами IP, UDP, BOOTP та TFTP

Висновок

У цій статті ми розповіли вам, як переключити режим Legacy - UEFI на комп'ютері Fujitsu P556, а також які особливості та обмеження має кожен режим. Ми сподіваємося, що ця стаття була корисною для вас і допомогла вам покращити роботу вашого комп'ютера. Якщо ви хочете дізнатися більше про комп'ютери Fujitsu P556, то ви можете відвідати наш сайт або зв'язатися з нашими консультантами за телефоном. Ми будемо раді відповісти на всі ваші запитання та запропонувати вам найкращі рішення для ваших потреб.